Macrisul si sanatatea

Depurativ al sangelui si al intestinelor, macrisul este o planta specifica primaverii, ale carei frunze se prepara aidoma spnacului.

Macrisul este o planta care prezinta proprietati nutritive intense, are o valore nutritionala foarte mare si contine o serie de substante active mai rar intalnite la legume. Macrisul contine fibre, o cantitate insemnata de fier si vitamina C, acid folic, iod, sulf, zinc, potasiu, fosfor, vitamina A si alti fitonutrienti. Macrisul accelereaza metabolismul, fiind indicat in hipotiroidie. Macrisul este bogat in substante cu rol antibiotic, luptand impotriva infectiilor din organism si intarind imunitatea.

Cu un continut ridicat in luteina, zeaxantina si carotidieni naturali, macrisul devine un aliat de nadejde in preventia bolilor cardiovasculare, in special cele legate de hipertensiune, de afectarea coronarelor sau de colesterolul marit. Macrisul reduce grasimile din sange si scade colesterolul rau, prevenind ateroscleroza. Macrisul prezinta puternice proprietati antialergice, dar totodata este este indicat in astm, gripa si bronsita. Macrisul poate fi consumat proaspat sau sub forma de ceai. Foarte gustoase sunt ciorbele de macris >>

 


Cautare