Alimentele care previn infectiile

Multe alimente au efectul de prevenire a infectiilor, protejandu-ne fata de virusi si bacterii.

Este indicat sa consumam pentru a ne proteja, urmatoarele alimente: sucul de portocale, merele, ceaiul, mustul de struguri, sucul de mere, mierea, afinele, merisoarele, strugurii, zmeura, prunele, capsunile, piersicile, smochinele. Si vinul, consumat cu masura, sprijina apararea organismului fata de infectii.

Nutrientii-cheie pentru sanatatea sistemului imunitar sunt, vitamina C, Beta-carotenul si zincul. Vitamina C, o procuram, consumand citrice, banane, kiwi si legume cu frunze verzi. Beta-carotenul il gasim in caise, morcovi, ardeii rosii si galbeni, iar zincul in fructele de mare, peste si cereale integrale. Astfel, daca simtim ca vom putea avea o infectie, sa ne asiguram, ca am inclus, in meniu, cantitati adecvate de alimente ce ne pot proteja fata de virusi si bacterii. Specialistii in nutritie recomanda, de asemenea sa avem grija la modul in care preparam alimentele.

 

 


Cautare