In 16 martie 2018, in SUA, a fost sarbatorita Ziua Nationala a Inimii de Anghinare, o leguma cu numeroase efecte pozitive asupra sanatatii.
Potrivit Comitetului Consultativ ''California Artichoke'', anghinarea este o sursa buna de antioxidanti, vitamina C, folat si magneziu. Antioxidantii din anghinare sunt foarte buni pentru ficat si ajuta pentru a avem o piele sanatoasa. Anghinarea este, de asemenea, bogata in fibre, calciu, proteine si are un continut redus de calorii. Din aceste motive si fiind lipsit de grasimi, anghinarea este cu adevarat o mancare sanatoasa si delicioasa de sarbatori.
Anghinarea este, din punct de vedere tehnic, un mugur floral, inca neinflorit, care a fost introdusa in Anglia de catre olandezii in anii 1500 si in Statele Unite, in secolul al XIX-lea, adusa de imigrantii francezi si spanioli. California produce 100% din suprafata cu anghinare a Statelor Unite, iar Castroville, este "Centrul modial al anghinarei". Aici, in anul 1947, Marilyn Monroe, avand numele de fata Norma Jean Baker, a fost incoronata prima regina a anghinarei.
Inima inflorescentei este cea mai buna parte a anghinarei si este benefica pentru inima omului, deoarece poate reduce nivelul de colesterol, inflamatia si imbunatateste fluxul sanguin. Anghinarea proaspata este o sursa bogata si de acid folic iar studiile de specialitate au aratat ca un nivel corespunzator de acid folic in perioada de preconceptie, in special la inceputul sarcinii, ajuta la prevenirea aparitiei defectelor de tub neural la nou-nascuti.