Ceaiul de mesteacan (Betulae folim) contribuie la buna functionare a tractului urinar si sustine sanatatea articulatiilor.
Frunzele de Betula verrucosa Ehrh., fam. Betulaceae, care contine saponozide triterpenice, flavone, proantocianidine, ulei volatil, glucozide monoterpenice, derivati de acid cafeic, vitamina C, taninuri, saruri minerale. Sustine diureza, contribuind astfel la evitarea acumularii apei si acidului uric in tesuturi. Contribuie la echilibrarea balantei dintre apa, saruri minerale si alte substante din urina si la dizolvarea si eliminarea rezidurilor minerale si microorganismeorpotential patogen din tractul urinar. Sustine eliminarea deseurilor metabolice toxice din organism prin excretie.
Ajuta la reducerea tensiuni alteriale si contribuie la reducerea nivelului de colesterol in sange. Ajuta la metinerea articulatiilor, la reducerea disconfortului articular si a celui cauzat de acumularea acidului uric in tesuturi. Ceaiul de mesteacan este util in curele de purificare si cele de slabire. Se prepara infuzie din 1 lingurita planta maruntita la o cana cu apa. Se beau 3-4 cani cu ceai pe zi.