Beneficiile consumului de linte

Lintea, una dintre cele mai vechi legume, este bogata in minerale si proteine.

Pe primul loc în topul beneficiilor pe care consumul de linte le are asupra organismului se afla faptul ca lintea poate incetini progresul bolii Alzheimer. Antioxidantii pe care lintea ii contine apara organismul de virusuri si il intaresc. Consumul de linte, pe langa faptul ca este foarte sanatos, este satios si inlocuieste cu succes mesele obisnuite, ajutand la scaderea in greutate. Lintea previne tulburarile digestive prin continutul bogat in vitamine. Consumata regulat, poate ajuta la combaterea senzatiilor de ameteala si a migrenelor care apar odata cu anemia.

Lintea, asigura un nivel ridicat de rezistenta la efort fizic si reprezinta o sursa importanta de energie pentru organism. Ea combate foarte usor insomnia, asa ca persoanelor care au probleme cu somnul li se recomanda sa consume linte sub orice forma inainte de culcare si cu siguranta vor avea parte de nopti linistite si odihnitoare.

Femeile trebuie sa consume linte, deorece la menstruatie au un deficit de fier in organism, iar lintea, foarte bogata in fier, compenseaza aceasta lipsa, chiar si pe timpul sarcinii. Consumul de linte se recomanda, de asemenea persoanelor care urmeaza sa sustina examene, avand efecte benefice asupra memoriei Lintea mai este utila dupa o operatie, ajutand la calmarea durerilor si la o regenerare mai rapida.


 


Cautare