Rucola este recomandata in diete de slabit, fiind un aliment satios, care ajuta la diminuarea consumului de grasimi.
Rucola confera energie organismului, protejeaza ficatul si ajuta in circulatia sangelui. Ea este o sursa foarte buna de vitamina C, A si K. Aceste vitamine sunt importante pentru circulatia sangelui, sistemul osos si cel cardiovascular. Rucola contine calciu, magneziu, fier si potasiu, care ajuta la reglarea tensiunii arteriale, la asigurarea sanatatii sistemului osos, precum si la buna functionare a globulelor rosii din sange.
Vitamina C previne infectiile, reduce efectul radicalilor liberi si intareste sistemul imunitar. Totodata, vitamina C este eficienta in productia de colagen, care este esential pentru piele si oase. Vitamina K reduce riscul de fracturi, mareste masa osoasa si previne formarea cheagurilor de sange. Magneziul si calciul mineralizeaza sistemul osos.
Rucola este recomandata in alimentatie pentru eliminarea toxinelor din organism si a radicalilor liberi. Aceasta verdeata contine fitochimicale care imbunatatesc sanatatea pielii si a ochilor, stimuland, in acelasi timp, sistemul imunitar. Fitochimicalele reduc efectele cancerigene ale hormonilor estrogeni, avand un rol important in prevenirea cancerului de prostata, cervical si ovarian.
Rucola contine acid folic, recomandat in special in cazul femeilor insarcinate pentru prevenirea defectelor la nastere. Unul dintre cele mai importante avantaje il reprezinta faptul ca rucola poate fi servita cu aproape orice fel de mancare, de la salata si sos pesto, pana la pizza.