Pepenele verde – fructul ingerilor

Scriitorul Mark Twain spunea ca atunci cand gusti pepene verde iti dai seama ca mananci ingeri.

Fructul potrivit pentru vara este pepenele rosu, cel care potoleste setea si incanta cu savoarea sa proaspata si gustul dulce inconfundabil.

Cercetarile realizate au scos la iveala numeroase efecte benefice ale consumului de pepene rosu asupra sanatatii. Astfel, pepenele este un aliat de nadejde in lupta cu radicalii liberi, protejeaza vasele de sange si impiedica ingrosarea peretilor arteriali. De asemenea, pepenele rosu are rolul de a relaxa si a dilata vasele de sange, reducandu-se stresul oxidativ.

Antioxidantii impreuna cu vitaminele continute de pepene previn numeroase tipuri de cancer, printre care cancerul de san, colorectal, de prostata, de plamani sau cel de col uterin.

Pepenele joaca un rol la fel de important si in tratamentul diferitor infectii ale organsimului, intre care se numara inflamatiile articulatiilor. Continutul crescut de potasiu din pepenele rosu previne formarea pietrelor la rinichi prin reducerea concentratiei de acid uric din sange. Pepenii sunt cei mai alcalini si cu continutul cel mai crescut in apa, tocmai de aceea, ne vin in ajutor in intregul proces de detoxifiere interioara si dezacidifiere.

Zaharul din pepenii verzi este hrana principala a celulelor nervoase si ficatului, dar si combustibilul preferat al tuturor celulelor din corp.

 


Cautare