Painea Sfantului Ioan Botezatorul

Roscova este fructul unui arbore care poate creste atat in zonele cu clima temperata, cat si in cele cu clima tropicala.

Initial a fost folosita pentru hrana animalelor (porcilor), dar greci au fost cei care au inteles ca este un aliment ideal pentru o dieta. Ceea ce se poate spune cu certitudine despre roscove este faptul ca sunt una dintre cele mai bune surse deproteine vegetale si ca au calitatea de a fi un aliment non-alergen.

In prezent boabele din pastaile de roscove sunt transformate intr-o faina care seamna foarte bine cu pudra de cacao, dulce in mod natural, aromata si ideala in preparatele dulci, fiind unul din aditivii naturali si sanatosi, in produsele de panificatie, inghetata, sosuri pentru salate si alte produse alimentare. Pastaile de roscove pot fi macinate si fierte in apa pentru a produce un sirop gros. Consumul de roscove in mod regulat in cantitati mici este o sursa de beneficii pentru sanatate. Roscova merita sa fie laudata pentru capacitatea de a regla procesul de digestie, avand calitati natural anti-alergice, este antiseptic si anti-bacterian foarte eficient. Pudra de roscova cruda contine taninuri, bogate in acid galic, care ii confera toate aceste efecte beneficie care fac din roscova un medicament natural. Nu in ultimul rand roscova este un anti-viral eficient si o buna sursa de antioxidanti esenti. Combinatia acestor proprietati il face foarte eficient in cazul celor care sufera de diaree din cauze infectioase. Pudra de roscove este un indulcitor natural foarte sanatos, avand capacitatea de a regla nivelul de glucoza din sange. Roscova contine fibre, care ajuta la reglarea in mod natural a nivelului zaharului din sange, ceea ce este deosebit de benefic pentru persoanele cu diabet zaharat.

Roscovele sunt cunoscute sub numele de paine Sf. Ioan. Exista confuzia intre roscove si lacuste, deoarece Ioan Botezatorul a mancat fructele acestea si nu insectele de salcam (lacuste), care sunt consumate prajite in Palestina. Cuvintele ebraice pentru roscova si salcam sunt similare si este posibil sa fie vorba de roscove si nu de lacuste in Matei 3:4: ''Ioan purta o haina de par de camila, si la mijloc era incins cu un brau de curea. El se hranea cu lacuste si miere salbatica''. In Pilda Fiului Risipitor din evanghelia lui Luca 15:16-18, se facere de asemenea referire la roscove, aratandu-se urmatoarele: ''Ar fi dorit el sa se sature din roscovele pe care le mancau porcii, dar nu i le dadea nimeni! Si-a venit in fire si si-a zis: «Cati angajati ai tatalui meu au belsug de paine, iar eu mor de foame aici! Ma voi scula, ma voi duce la tatal meu si-i voi spune: ‘Tata, am pacatuit impotriva Cerului si inaintea ta.

 


Cautare