Alimente de miliarde de euro aruncate la gunoi

Alimente in valoare de peste 8 miliarde de euro de euro sunt aruncate la gunoi in Italia.

Un raport pregatit special pentru EXPO MILANO 2015, a fost prezentat in cadrul unei conferintei, avand tema ''Evitati deseurile” de catre Andrea Segré si Maurizio Pessato, presedintele SWG in prezenta lui Maurizio Martina, ministrul Agriculturii, Alimentatiei si politicilor forestiere din Italia, . In Italia, in 2014, populatia a devenit mult mai atenta pentru a evita alimentele expirate, citind etichetele produselor alimentare iar educarea consumatorilor a jucat un rol cheie in a pune bazele unui viitor mai bun.

Ministrul Maurizio Martina a spus ca una dintre temele majore pe care le are Expo Milano 2015 este de a face educatia nutritionala in scoli, printr-un program care va include, de asemenea, educatia privind deseurile menajere.

Andrea Segré a aratat, in raport ca daca pierdem o treime din alimente, pe care le aruncam la gunoi, va trebui sa prevenim acest lucru, pentru viitor, atunci cand populatia globului va creste cu 60% si sa oferim alimente de calitate prin care se va evita mult mai mult risipa. ''Daca pierdem 8 miliarde de euro din alimente inseamna inseamna ca noi nu acordam o mai mare valoare alimentelor pe care le consumam si ar trebui sa luptam mai mult pentru a nu pierde aceasta valoare, decat sa luptam cu deseurile” a mai spus SegréReamintim ca orasul Milano a fost ales sa gazduiasca expozitia universala din 2015 cu ocazia celei de-a 143-a Adunari Generale a BIE din 31 martie 2008. Expo Milano 2015 se va desfasura in perioada 1 mai - 31 octombrie 2015 si are ca tema generala „Hranirea planetei, energie pentru viata”. Manifestarea expozitionala, cu o tema extrem de actuala, va reprezenta un loc unic de intalnire pentru participantii oficiali si pentru cei peste 20 de milioane de vizitatori asteptati, care vor descoperi si experimenta prezentari dedicate atat traditiei, cat si creativitatii si inovatiei din diferite domenii. Cele 4 elemente centrale ale expozitiei vor fi: alimente, energie, planeta, viata.

 

 


Cautare