Cura de mure

Murele, la fel ca si ruda lor apropiata, zmeura, sunt stimulatori exceptionali ai imunitatii.

Se consuma cate 150-300 de grame pe zi din aceste fructe, in cure de 12 zile minimum. Ambele fructe contin mari cantitati de vitamina C (300 de grame asigura mai mult decat necesarul pentru o zi intreaga), dar si pigmenti antocianici, substante care stimuleaza productia de celule ale sistemului imunitar si le activeaza pe cele existente.

Copiii bolnaviciosi, care racesc foarte usor, au o sensibilitate foarte mare la infectii si un apetit alimentar capricios ar trebui neaparat sa faca o cura cu aceste fructe. Pentru intarirea imunitatii, cura cu mure are efect maxim cand e facuta direct la sursa, adica mancand fructe culese direct din padure, unde sunt cele mai proaspete si au efecte imunostimulente maxime. Apoi, insusi demersul de a merge toamna in padure, pentru a le culege, are un efect extrem de tonic asupra capacitatii naturale de aparare a organismului.

 

 

Cautare