Un produs aparut prima data in unele tari din Asia precum China sau Corea de Sud, a fost imediat adoptat in ultimii ani de SUA si Europa dupa ce au inteles beneficiile fantastice ale acestui produs.
Usturoiul Negru previne aparitia cancerului si este folosit in combaterea mai multor afectiuni. Ofera niveluri sporite de protectie care-l face un aliment ideal pentru stoparea bolilor cronice. Radicalii liberi distrug celulele care duc la aparitia bolilor de inima, Alzheimer, probleme circulatorii, artrita reumatoida, cancerul la prostata si alte boli cronice. Antioxidantii sunt esentiali organismului pentru buna functionare a sistemului imunitar, previne deteriorarea celulelor corpului nostru. Usturoiul negru are 198 de unitati pe gram de antioxidanti, comparativ cu 119 de unitati pe gram cat are usturoi normal. Usturoiul negru este, de asemenea, mult mai usor asimilat de organism in raport cu usturoi alb. Intrucat usturoiul alb contine Allicine, este solubil doar in grasimi.
Usturoiul negru contine S-Allycysteine, care este solubil în apa. Acest lucru inseamna ca organismul dumneavoastra va absorbi toate beneficiile naturale mai repede si mai usor. Poate fi consumat ca atare sub forma de catei, cat si ca ingredient in mancare fara efectele respiratiei neplacute. In Asia, acest tip de usturoi este folosit în mai multe sortimente de mancare, dar si pentru aromatizarea anumitor bauturi, ca inlocuitor al tamarinului. Usturoiul negru nu se deosebeste cu nimic de soiurile cunoscute, singura diferenta constand in felul in care este tratat, dupa ce a fost cules. Practic, acesta se lasa la fermentat, la temperaturi inalte, timp de o luna.