Busuiocul, un fortifiant excelent

Busuiocul are efecte fortifiante asupra functiilor stomacului, revigoreaza intregul organism, relaxeaza sistemul nervos si este un stimulator al digestiei.

Poate fi folosit la prepararea fripturilor de miel, oaie, din carne de porc, de vitel, peste la cuptor, in preparatele cu rosii, la mancarurile de cartofi, adaugat in salate si amestecat in branza de vaci. La mancarurile gatite se adauga in timpul fiertului sau prajitului, iar la hrana rece se adauga la sfarsit. Se spune ca busuiocul este un leac bun "pentru cei mahniti si pentru cei cu inima grea" deoarece este un calmant excelent si un bun tonifiant si reconfortant al nervilor.

Infuzia de busuioc poate fi un excelent remediu pentru depresie si oboseala. Infuzia se prepara turnand o cana de apa clocotita peste doua lingurite de planta, uscata si maruntita. Se lasa vasul acoperit timp de zece minute, apoi se strecoara si ceaiul se bea cald, putin indulcit cu miere de albine, si aromat cu cateva picaturi de zeama de lamaie. Prepara atat ceai cat bei o singura data. Lasat pentru mai tarziu, ceaiul isi pierde culoarea, gustul, aroma si, evident, calitatile terapeutice. Timp de 20 de zile, bea cate doua cani de ceai pe zi, in insomnii, nervozitate, migrene, angina pectorala, in colici intestinale si balonari. Busuiocul ajuta la oxigenarea celulara, indeparteaza anxietatea si inlatura oboseala. Infuzia de busuioc este folosita contra digestiei defectuoase, a balonarilor si ca ajutor pentru bila lenesa.


Cautare