Virtutile terapeutice ale piperului

Piperul se remarca prin virtutile sale terapeutice. Ultimele cercetari stiintifice confirma efectele benefice ale piperului, in special proprietatile lui tonice, stimulante si antibacteriene. 

Conform acestora, piperul face ca alimentele cu un continut ridicat de proteine sa fie mai usor de digerat, deoarece contine uleiurile esentiale care stimuleaza sucul gastric. Piperul negru stimuleaza papilele gustative de pe toata mucoasa bucala, apoi alerteaza stomacul, iar acesta creste secretia de acid clorhidric si astfel alimentele sunt digerate mai repede. De asemenea, substantele active din piper diminueaza episoadele de balonare si de meteorism. 

Cercetatorii stiintifici au descoperit ca vinovata de aparita artritei reumatoidale este o substanta care provoaca inflamatiile la nivelul articulatiilor, sensibilitatea la durere si febra. Piperina existenta in piper este capabila sa reduca actiunea acestei substante nocive, iar rezultatele se pot vedea chiar dupa 4 zile. In comert gasesti creme antireumatice cu piper sau iti poti prepara chiar tu un unguent din ulei obisnuit in care pui piper macinat si aplici o cataplasma pe locul dureros. 

 


Cautare