Uleiul de Babassu

Uleiul de Babassu este extras din semintele unui palmier care traieste in India, Brazilia si alte tari ecuatoriale.

Palmierul de Babassu creste pana la 20 m inaltime, iar fructele lui cantaresc in jur de 300 - 400 g. Palmierul reprezintă o resursa vitală pentru populația indigenă. Din fruct se obtine faina, bogata in fier si calciu, cojile groase servesc drept combustibil, frunzele sunt folosite la confectionarea acoperisurilor sau sub forma uscata la impletirea covoraselor de locuit. Uleiul deosebit de bogat In acid lauric, este folosit in alimentatie dar si pentru obtinerea unor produse, preparate cosmetice.

Toata activitatea de obtinere a uleiului de Babassu este intreprinsa de catre femeile bastinase, organizate in asociatii, conectate la lantul de comert echitabil. Uleiul de Babassu, certificat natural si ecologic de Ecocert Greenlife, este emolient, hidratant intens, nutritiv, protector, catifelat, calmant, prevenind deshidratarea si intarziind imbatranirea pielii. El se obtine prin presarea la rece a semintelor din fructe.

Revistă online >>