Statul Sikkim importa doar alimente ecologice

Consolidand pozitia sa ecologica, guvernul statului Sikkim a anuntat interzicerea importurilor de legume, banane si mango tratate chimic.

In fazei a doua, incepand cu 2019, Sikkim va interzice, de asemenea, ceapa, cartofii, precum si produsele zootehnice venite din afara tarii, afirmand ca o cauza majora a cancerului este ingestia de alimente tratate chimic. ''Fiind o tara ecologica 100%, am interzis importul bananelor si a fructelor de mango, deoarece sunt puternic tratate cu substanțe chimice ", spune Khorlo Bhutia, directorul principal al departamentului de dezvoltare a culturilor horticole din guvern.

Sikkim aspira la eliminarea treptata a oricarei dependente de alimentele din import. In Sikkim deja se dezvolta cultura de banane ecologice. Scopul statului este de a reduce importul de produse din exterior pentru a fi cu adevarat ecologic nu numai în cultivare, ci si în consum. Acest lucru va avea un impact pe termen lung asupra starii de sanatate, turismului si amprentei de carbon. ''Nici un vizitator venit in Sikkim nu va trebui sa indure mancare necurata", a mai spus Bhutia.

 

Despre agricultura ecologica din Sikkim >>


 


 


Cautare