Bhutan, model de agricultura bio pentru intreaga lume

Bhutan, una dintre cele mai mici natiuni din lume, a luat decizia de a trece in intregime la productia agricola ecologica.

La conferinta anuala Organic Trade Association 's la Washington, ce a avut loc in 2014, Bhutan, a anuntat oficial, conversia la agricultura ecologica. "Bhutan a fost sculptata din munti ... iar agricultura organica va ajuta oamenii sai, sa supravietuiasca in munti si sa pastreze in acelasi timp bio-diversitatea", a declarat coordonatorul Programului National Organic din Bhutan, doamna Kesang Tshomo.

Bhutan este cunoscata ca tara unde in 1971, s-a introdus noutiunea de Fericirea nationala bruta (FIB) masurand spiritual, fizic si ecologic sanatatea oamenilor sai. Doar aproximativ 3% din teritoriul Bhutan este teren agricol real, dar 80% din populatia de 700.000 de locuitori, practica agricultura in ferme mici de subzistenta. Culturile majore din Bhutan sunt porumbul si orezul. Alaturi de acestea se cultiva de asemenea, grau, orz, cartofi, portocale, mere, si culturi de soiuri rare de ciuperci, care se exporta in Japonia.

Decizia Bhutan pentru trecerea 100% la agricultura organica a fost atat practica, cat si filosofica. Deoarece terenul este in cea mai mare parte muntos, utilizarea substantelor chimice are un impact puternic asupra apei si mediului. Tara este una dintre zonele cele mai biodiverse de pe pamant si o prioritate nationala in acelasi timp. In cele din urmă, alte obiective pe termen lung sunt acelea de ai ajuta pe micii fermieri sa fie mai productivi, si de a reduce importurile de alimente in Bhutan.

Regurile fericirii din Bhutan >>

 

 


Cautare