Cupa Modiala ecologica si samba

"Noi vrem sa marcam cat mai multe goluri ecologice", a declarat Izabella Teixeira ministrul Mediului, din Brazilia.

Ca la majoritatea marilor evenimente, Cupa Mondiala de fotbal (12 iunie-13 iulie 2014) va genera o mare cantitate de gaz poluant cum este CO2, care provocată încălzirea planetei. Transporturi, lucrari, cazare si tot ce are legatura directa sau indirecta cu competitia vor produce 1,4 milioane tone de carbon, ceea ce va echivala cu aproape jumatate din gazele de sera generate de Jocurile Olimpice de la Londra 2012, a precizat Teixeira.

Brazilia a lansat, de asemenea, un "pasaport verde" in colaborare cu Programul Natiunilor Unite pentru mediu, care ar trebui sa incurajeze consumul durabil de catre turisti in cele 12 orase gazda, cu aplicatii pentru telefoanele portabile si cu informatii pe retelele de socializare.

Conform executivului, "aceasta va fi prima Cupa Mondiala la care toate stadioanele vor urma modele de constructie si de gestiune durabila", cu certificare LEED (Leadership in Energy and Environmental Deign).

Si in afara de golurile ecologice de la Cupa Mondiala, peste tot in Brazilia se va dansa, in aceasta perioada doar samba.

 

 


Cautare