Automasaj

Masajul ocupa un loc de seama in complexul mijloacelor terapeutice.

Combinarea si succesiunea manevrelor fundamentale de masaj (netezirea, framantatul, baterea, frictionarea, vibratia), urmate de mobilizarea articulatiilor, servesc la obtinerea unor efecte circulatorii si a stimularii metabolice. Automasajul este putin diferit fata de un masaj obisnuit, dar este la fel de benefic, ajutand la eliberarea tensiunii, la imbunatatirea circulatiei si la scaderea nivelului de stres, aplicand presiune pe anumite zone, de la cap pana la picioare. Aceasta tehnica te ajuta sa eliberezi tensiunea acumulata si totodata te ajuta sa scapi de durerea datorata muschilor atrofiati. Cel mai bun lucru despre automasaj este ca il poti face oriunde te-ai afla. Cu toate astea, este indicat sa te intinzi pe scaunul sau fotoliul tau preferat, pe care poti sa te simti cat mai relaxata posibil. Un ulei de masaj te ajuta, mai ales cand vine vorba de maini sau picioare.

Automasarea capului, gatului si a umerilor te poate ajuta sa eliberezi tensiunea acumulata din zona gatului, a umerilor sau a capului. Incepe prin masarea bazei de la gat cu o mana, mergand in sus, pana la crestetul capului. Apoi, folosind degetele de la ambele maini, fa miscari circulare in timp ce masezi baza capului, mergand jos pe gat, dupa care fiecare mana se va duce catre un umar.Pe urma, maseaza tot capul cu miscari circulare mici, in timp ce degetele mari maseaza partea din spate a capului, acolo unde se intalneste capul cu gatul. Automasarea mainilor incepe prin masarea degetelor de la mana stanga cu ajutorul degetelor de la mana dreapta, facand miscari circulare care incep de la baza degetelor si ajung pana la varful acestora. Apoi treci masarea palmelor. Pune degetul mare pe palma celeilalte maini iar restul degetelor pe spatele mainii. Pe urma, apasa usor pe mana respectiva si fa miscari circulare cu degetele. Automasarea picioarelor incepe cu masajul usor a zonei de sub degetele de la picioare, dupa care foloseste degetele mainilor pentru a aplica presiune de-a lungul talpii piciorului, in sus si in jos. Datorita punctelor de presopunctura aflate pe talpa, poti elimina disconfortul si durerile usoare aflate la anumite zone, cum ar fi la stomac, umeri sau la sinus. Automasarea ochilor te ajuta sa eliberezi durerea usoara de cap sau discomfortul cauzat de statul cu ochii in ecran toata ziua. In primul rand freaca mainile pentru a le incalzi, dupa care inchide ochii si pune palma mainilor pe ochi. Respira adanc pentru 10 secunde, lasand caldura si intunericul sa umple spatiul din spatele ochilor. Pe urma, incepe sa masezi usor sprancenele cu ajutorul degetelor mari de la maini, in miscari circulare. Foloseste degetele mari sa masezi tampla, precum si zona dintre sprancene, acolo unde se afla nasul: aceasta tehnica este foarte eficienta pentru desfundarea sinusurilor.

O regula de baza a automasajul este sa fie facut zilnic sau ori de cate ori simti nevoia. Dar nu pentru mai mult de 20 de minute. O a doua regula este sa nu aplici tehnicile de automasaj inainte de culcare deoarece acestea stimuleaza circulatia sangelui si pot deranja somnul. Automasajul are o multime de beneficii pentru organism. De la dureri usoare, probleme cu somnul, anxietate sau depresie, automasajul are extrem de multe avantaje pentru organismul tau. Iti vindeci corpul si mintea. Te ajuta sa iti detoxifici organismul. Te vei simti si vei arata mai tanar. Automasajul imbunatateste functiile pielii, ajutand-o sa isi pastreze elasticitatea pentru mai mult timp. Totodata, muschii organismului tau vor fi mai in forma, asadar vei fi mai energica decat alte persoane de varsta ta. Automasajul este una din cele mai bune metode pentru a te cunoaste mai bine. 10 minute pe zi de automasaj in fiecare dimineata te vor ajuta sa iti cunosti mai bine corpul si sa il intelegi mai bine. Automasajul este una din cele mai bune metode prin care poti avea grija de fizicul si psihicul tau. Folosind tehnicile mentionate mai sus, viata ta se va schimba considerabil.

 


Cautare