TERRE AURUNCHE
Uleiul de masline extravirgin „Terre Aurunche” DOP, trebuie obtinut exclusiv din maslini din urmatoarele soiuri autohtone: „Sessana”, cel putin 70 %; „Corniola”, „Itrana” si „Tenacella”, maximum 30 %.
Uleiul de masline extravirgin „Terre Aurunche” DOP, trebuie obtinut exclusiv din maslini din urmatoarele soiuri autohtone: „Sessana”, cel putin 70 %; „Corniola”, „Itrana” si „Tenacella”, maximum 30 %.
TAHITIAN NONITM Juice (Sucul de Noni Original) este produsul original al companiei Tahitian Noni International, fabricat din pulpa fructului noni (Morinda Citrifolia).
Legislatia Uniunii Europene stabileste criterii stricte care garanteaaza calitatea produselor europene, iar sistemele de calitate ale Uniunii Europene permit identificarea produselor agricole si a produselor alimentare obtinute conform unor caiete de sarcini bine precizate.
Produsele agroalimentare romanesti cu valoare adaugata ridicata (vinuri de calitate, conserve de fructe si legume, produse ecologice, etc.) reprezinta sansa spre relansarea economica a diferitelor sectoare prin integrarea in politica agricola comuna.
Firma Doripesco SA, Halchiu, judetul Brasov, are in prezent sase produse atestate traditional: Icrele, Novacul afumat din Tara Barsei, Pastravul afumat, Pastravul ardelenesc, Rulada Pastravarului si Batogul de Novac.
Mazarea este planta zonei temperate, cu climat mai umed si racoros.
In judetul Galati, gama produselor cu eticheta „Bun, gustos si natural” realizate in sistem traditional creste de la an la an.
Exploatarea animalelor intr-o ferma organica trebuie sa indeplineasca cateva principii.
Toba (casul de porc), face parte din grupa preparatelor traditionale romanesti (preparat ce este nelipsit in gospodariile romanesti in perioada sarbatorilor de iarna).
DOP „Mongeta del Ganxet” se refera la boabele de fasole din specia Phaseolus vulgaris L., varietatea autohtona „ganxet”, uscate, sau fierte si in conserva.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev