Aradul, candidat la titlul de "Capitala Verde a Europei"

Orasul Arad, alaturi de alte 6 orase europene, si-a depus candidatura in competitia pentru titlul de "Capitala Verde a Europei". Orasul castigator va purta acest titlu in anul 2018.

Comisarul european pentru mediu, afaceri maritime si pescuit, Karmenu Vella, a declarat: ”Doua treimi dintre europeni traiesc in orase, adica 333 de milioane de oameni. Premiul "Capitala Verde a Europei" sarbatoreste buna planificare pentru o viata urbana de calitate. Aflat acum in al noualea an de la lansare, premiul este un omagiu acordat acelor orase in care inovarea a prins radacini. Promovarea acestor orase deschizatoare de drumuri va inspira eforturi noi, pentru ca spatiile urbane europene sa fie nu doar durabile, ci si placute pentru locuit.”

Orasul castigator va fi anuntat in luna iunie 2016, in urma evaluarii candidaturilor in baza unui set de 12 criterii de mediu.

Cele sapte orase care si-au depus candidaturile pentru editia anului 2018 sunt Arad (Romania), Ghent (Belgia), Nijmegen (Tarile de Jos), ‘s-Hertogenbosch (Tarile de Jos), Tallinn (Estonia), Umeå (Suedia) si Varsovia (Polonia).

 


Cautare