Agroturism la Rucar - Bran

Trecatoare Rucar-Bran este situata la 30 km de Brasov pe drumul national ce duce spre Pitesti, la intrarea in comuna Moeciu si la 2 km de Castelul Bran.

Inca din evul mediu, drumul Branului a fost unul dintre drumurile cele mai mari ale tarii, fiind frecventat de diversi negustori. Acesta trecea prin Brasov (unul din cele mai importante orase transilvanene ca dezvoltare) si prin Campulung (vechea capitala domneasca), iar negotul intens prin trecatoarea Branului aducea prosperitate atat Brasovului medieval, cat si vistierie regale.  In anul 1413, Mircea cel Batran a stabilit vama Tarii Romanesti de la "Turciu" (Bran) printr-un privilegiu comercial acordat brasovenilor.

Construirea cetatii Bran a fost si in interesul coroanei maghiare, pentru protejarea vamii Branului, cea care aducea cele mai mari incasari regelui dintre toate vamile Transilvaniei. Datorita acestor bogatii, trecatoarea a fost pandita de-a lungul vremurilor din padurile vecine de foarte multi talhari. Desi siguranta trecatorii era pazita de garzile castelului Bran, populatia autohtona a fost incurajata de asemenea sa pazeasca drumurile impotriva talharilor.

 In afara de natura si de viata traditionala, zona turistica Bran - Moeciu, ofera astazi posibilitatea de refacere a sanatatiii in numeroasele pensiuni turistice din zona, sau de a face cumparaturi de produse traditionale, de la tarabele situate pe marginea drumului.   

 


Cautare