Arieseni – un loc plin de frumusete

Un loc plin de frumuseti nemaiintalnite, desprinse din poveste ce te readuc la traditii pe care nu le mai gasesti niciunde. Daca esti un iubitor de natura, sigur te vei indragosti de aceasta comuna.

Arieseni este un loc propice pentru drumetii, alpinism, vanatoare, schi, pescuit, picnic in aer liber si multe altele. Localnicii sunt cunoscuti pentru rabdarea cu care confectioneaza obiectele de uz gospodaresc, mestesug mostenit de la stramosii lor - motii.

Atractiile turistice ale zonei cele mai importante sunt pestera Ghetarul de la Scarisoara, cascada Varciorog si groapa Ruginoasa

 

Pestera Ghetarul de la Scarisoara este cea mai mare pestera cu gheata din Romania, situata la o altitudine de 1165 m cu varsta de peste 3000 de ani. Lungimea pesterii este de 720 m, iar adancimea de 105 m. Blocul de gheata are un volum de aprox. 27 mii de metri cubi si o grosime de peste 26 m. Accesul se face din centrul comunei Garda (urcand pe drumul forestier pana la prima intersecţie aflată la 800 m.
 

 

 

Cascada Varciorog: Pentru frumusetea ei, zona cascadei a fost declarata rezervatie peisagistica. Caderea de apa de la aprox. 15 m are o singura saritura, sapand la baza o mare scobitura.


 

Groapa Ruginoasa reprezinta un fenomen cu totul aparte. Ea este o imensa ravinare sapata pana in creasta culmii care inchide spre sud Valea Seaca, cu o adancime de peste 100 m si un diametru de peste 600 m. Pe toata suprafata ei, un proces de eroziune foarte activ a scos la zi straturile de cuartite, a caror culoare rosie violacee confera zonei un aspect cu totul aparte, ea aparand de la mari departari ca o rana deschisa în trupul muntelui.


Pe cele trei partii din Arieseni (Vartop) se schiaza in conditii deosebite iar instalatiile de cablu sunt functionale aproape in toate zilele saptamanii.

Un loc excelent de cazare este Casa de Vis din Arieseni. Conditiile de cazare si de ospitalitate sunt deosebite. De asemenea meniurile sunt gatite foarte bine, "ca la mama acasa", cu preparate obtinute in gospodarie.

 

 


Cautare