Tur al fabricilor de sake din Akita

Prefectura Akita, Japonia, este renumită ca zonă producătoare de sake, unde există aproximativ 40 de fabrici de bere.

Fabrica de bere Takashimizu. Beraria foloseste orez de înaltă calitate din prefectura Akita și apă subterană curată din Lanțul Munților Ou. Calitatea este bine controlată. Sake-ul a obținut o evaluare înaltă în competițiile naționale și a primit consecutiv mai multe premii de aur. Puteți face un tur în interiorul fabricii de bere. Turul necesita o rezervare in avans.

Fabrica de bere Suzuki Sake. Berăria a fost înființată în 1689. Când Lordul Satake din domeniul Akita a gustat diferite tipuri de sake pentru a face comparații, el a evaluat sake-ul acestei fabrici de bere „Hiidete yoshi (excelent, foarte bun)”. Aceasta este originea numelui. Apoi a devenit berărie oficială a domeniului și a fost iubită de localnici. Este cunoscută și ca o fabrică de bere pentru vizitare (obiectiv turistic). Este deschisa zilnic intre orele 9-12 si 13-16.

Fabrica de bere Kimura. Fondată acum aproximativ 400 de ani în Yuzawa, Kimura Brewery este a doua cea mai veche fabrică de bere din prefectura Akita. Fabrică de bere este cunoscută pentru munca manuală atentă in realizarea perfecta a produsul lor. Cea mai faimoasă etichetă a lor este „Fukukomachi”, care a primit prestigiosul premiu Champion Sake la International Wine Challenge. Programul de vizitare este de luni si pana vineri, intre orele 9-16.

 


Cautare