50 de linii de croaziera in Mediterana

Pentru calatorii care vor sa admire varietatea si bogatia atractiilor turistice, culturale si istorice de pe trei continente, o croaziera pe Marea Mediterana este cea buna optiune.

Exista aproximativ 50 de linii de croaziera care opereaza in Marea Mediterana si peste 50 de porturile de escala. Cele mai mari linii de croaziera ofera curse de 10-14 zile. Multe linii de croaziera se impart pe trei categorii: Mediterana de Vest, Mediterana de Est si Tara Sfanta.

Croazierele pe Mediterana de Vest includ opriri in Spania, Franta si coasta de vest a Italiei. Aproape toate liniile vor face escala la Barcelona in Spania si la Roma in Italia. Situat la doar 145 km de la granita cu Franta, orasul cosmopolit Barcelona este capitala regiunii Catalonia. Aici se poate vizita Galeria Picasso si se poate lua o portie de paella, mancarea nationala spaniola.Escala in Italia se face in portul Civitavecchia, cunoscut sub numele de poarta de acces la orasul Roma. O zi la Roma ar putea include o excursie la Colosseum, la Capela Sixtina, Vatican sau la celebra Fontana di Trevi. Opririle in Franta, pot include Marsilia, al doilea mare oras din Franta, si Riviera franceza (Nisa, Cannes). Se poate merge de-a lungul plajele de la Marea Mediterana, pe Promenade des Anglais, si puteti gusta celebrele clatine facute din faina de naut Socca. Cannes este cunoscut si pentru celebrul Festival International de Film.

Croaziera in Mediterana de Est include obligatoriu oprire la Atena in Grecia si la Istambul in Turcia. Orasul port Pireu este poarta de acces la orasul Atena, unde se poate vizita Acropole, Parthenon.

 

 

Istanbul este la rascruce de drumuri intre Europa si Asia. Vizitatorii nu pot pleca din Istanbul fara a admira Moscheea Albastra sau Palatul Topkapi construit in timpul Imperiului Otoman.

 

 

 

Majoritatea liniilor au escala atat in Tara Sfanta cat si in Egipt. Aceste zone, sunt cunoscute sub numele de "leaganul civilizatiei" si au nenumarate site-uri arhitecturale, arheologice, istorice si religioase. Cea mai importanta escala este la Ierusalim, considerat cel mai sfant oras al iudaismului, al treilea oras sfant al islamului si locul in care crestinii pot umbla pe urmele lui Isus.Alte escale include, orasul Nazaret, locul copilariei lui Isus si Port Said, Egipt, pentru a vizita Cairo si Piramidele din Giza.

 

 


Cautare