Turism in Gura Humorului

Pentru cei care vor sa faca in aceasta perioada un tur al manastirilor din nordul Moldovei, punctul cheie de pornire il constituie Gura Humorului.

Nici o vizita in Bucovina nu este completa fara o excursie la Gura Humorului. Micul orasel este un loc incantator, indiferent de sezon. Aici te asteapta piscina Arinis cu apa incalzita si un patinoar. Complexul turistic Arinis, mai cuprinde o partie de schi si zone de agrement.

Dar ceea ce este cu adevarat fascinant, sunt livezile de meri, care, chiar si in sezonul rece inca isi mai pastreaza roadele toamnei. Aici te vei putea bucura de cel mai savuros suc natural de mere. Si daca tot ai ajuns pana la Gura Humorului, poti vizita mina de sare Cacica, din apropiere.

Doua dintre cele mai importante lacasuri de cult din Bucovina, cu o vechime de peste 500 de ani, incluse in patrimonial international UNESCO, se gasesc in aproiere. Este vorba de Manastirea Humor si Manastirea Voronet. Turistii vin pentru a vedea cu ochii lor faimosul “albastru de Voronet”, o culoare care a rezistat sute de ani si a carei compozitie a fost mult timp un mister pentru specialisti.

 

127 oferte de cazare în Gura Humorului >>

 


Cautare