Satisfacerea noilor nevoi


Reformele din Uniunea Europeana au facut posibila alocarea de fonduri pentru promovarea pe plan international a produselor competitive si de calitate, a inovatiei in domeniul agriculturii si al prelucrarii alimentelor, precum si pentru dezvoltarea rurala, inclusiv pentru diversificarea economiilor rurale.

 

In urma unei consultari publice pe tema politicii privind calitatea produselor agricole, principalele aspecte problematice identificate de agricultorii europeni au fost concurenta internationala si satisfacerea cerintelor consumatorilor.

 

Acestia din urma acorda o importanta mai mare calitatii, prin urmare sistemul de etichetare voluntara al UE ii ajuta sa faca alegeri in cunostinta de cauza. Exista etichete pentru produsele alimentare cu o origine geografica clara, pentru cele care contin ingrediente traditionale sau sunt fabricate prin metode traditionale, precum si pentru produsele ecologice.

 

Bugetele europene consacrate cercetarii sprijina si mai mult inovarea in agricultura prin proiecte menite sa creasca productivitatea si, in acelasi timp, sa propuna solutii mai ecologice. In acest sens, se analizeaza cum ar putea fi folosite culturile agricole pentru a produce energie, fara a scapa din vedere obiectivul principal, acela de a produce alimente si hrana pentru animale, de exemplu utilizand subproduse si deseuri.

 

 

Sursa: www.europa.eu

 

 



Cautare