Produsul traditional trebuie preparat din carne verificata



In targurile din Dambovita a fost comercializata  pastarama traditionala din carne neverificata din punct de vedere sanitar-veterinar.


 

In 70% din cazuri, spune dr. Sandu Tolea, directorul Directiei Sanitar-Veterinare Dambovita, acest produs traditional este preparat din carne neverificata din punct de vedere sanitar-veterinar.


 

Este motivul pentru care inspectorii sanitar-veterinari vor continua controalele la sange si vor confisca marfa ori de cate ori vor exista suspiciuni cu privire la provenienta.


 

Nu a interzis nimeni comertul acestui produs dorit si savurat de toata lumea, dar vrem ca sa fie vandut in conditii de igiena, astfel incat atunci cand il consumam sa fim siguri ca nu ne imbolnavim. Stim cu totii ca marea majoritate a bolilor omului sunt transmisibile de la animale. La acest moment, carnea din care se face aceasta pastrama provine in 70% din cazuri din locuri neautorizate sanitar-veterinar si fara un control sanitar-veterinar”, afirma Sandu Tolea.


 


 

Sursa: incomod-media.ro

 


Cautare