Limburgse vlaai

Limburgse vlaai, este un produs de patiserie tradițional din regiunea Limburg (Olanda și Belgia), caracterizat de o bază de aluat dospit și un umplutură bogată, adesea de fructe (cireșe, caise, prune sau piersici).

Se distinge prin gustul său moale și crocant, diametrul de aproximativ 27-31 cm și se servește la ocazii speciale, precum nunți și inmormantari. Baza este un aluat cu drojdie, diferit de aluatul pe bază de unt folosit în alte prăjituri. Originile sale se regăsesc în regiunea germană, unde în Evul Mediu erau coapte produse din aluat cu fructe, cunoscute sub numele de "fladen". 

Tipurile de Limburgse vlaai sunt: Umpluturi de fructe (aceasta este cea mai comună variantă); Rijstevlaai (o variație cu cremă de orez și lapte0; Kruimelvlaai (o reteta cu un strat crocant de unt și zahăr); si Rastervlaai (cu model de grilaj de aluat). De la începutul anului 2024, Limburgse vlaai este un produs regional recunoscut la nivel european. A fost, de asemenea, prezentată într-o serie de timbre poștale promoționale în Țările de Jos. 

 


Cautare