Finantarea proiectelor pentru fermele familiare a atins nivelul maxim

Valoarea totala nerambursabila a tuturor cererilor de finantare depuse in sesiunea deschisa pana la 30.10.2015, se apropie de nivelul maxim al valorii publice disponibile de 20,57 milioane euro.

Valoarea ramasa disponibila in acest moment pentru sectorul ferme de familie aferent Submasurii 4.1 este de 36.500 euro. Depunerea de proiecte este deschisa pentru proiectele cu valoarea mai mica decat aceasta suma.

''Pentru celelalte sectoare (zootehnic si zona montana) din cadrul sM 4.1 se primeste in continuare cereri de finantare, sesiunea de depunere fiind deschisa pana la 30 octombrie 2015, ora 16.00", se arata intr-un comunicat al Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR).

Beneficiarii acestei submasuri pot fi fermierii, cu exceptia persoanelor fizice neautorizate, precum si cooperativele, grupurile de producatori, constituite in baza legislatiei nationale in vigoare care deservesc interesele membrilor.

Scopul investitiilor sprijinite in cadrul acestei submasuri este sprijinirea investitiilor pentru cresterea competitivitatii exploatatilor agricole prin dotarea cu utilaje si echipamente performante in raport cu structura agricola actuala, precum si investitiile pentru modernizarea fermei si imbunatatirea calitatii activelor fixe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Cautare