Lucrarile din pomicultura, viticultura si legumicultura ce au loc in luna aprilie
In pomicultura. In luna aprilie se continua in pomicultura si viticultura administrarea ingrasamintelor organice si chimice care necesita sa fie incorporate in sol. Executarea tratamentelor impotriva bolilor si daunatorilor, se fac conform buletinelor de analiza care sunt elaborate de Protectia Plantelor si care sunt trimise in teritoriu la fiecare centru agricol.
In viticultura. In viticultura se executa in aceasta perioada sunt operatiile in verde; acestea cuprinzand un complex de masuri fitotehnice care se executa in perioada de vegetatie a vitei de vie. Ele completeaza taierile de rodire in scopul reglarii proceselor de crestere si fructificare. Prin lucrarile si operatiile in verde, se realizeaza o aerisire si iluminare corespunzatoare a butucului, reducand atacul de boli si imbunatatind calitatea productiei.
In legumicultura. In luna aprilie se pot semana ridichi de luna, spanac, macris. In rasadnite se continua lucrarile prin aerisire, udare, fertilizare, tratamente, calirea răsadurilor cu 10-12 zile inainte de plantare. In solarii se planteaza tomate timpurii si ardei. Se recolteaza verdeturile din culturile infiintate in toamna: spanac, salata, ceapa verde. Se infiinteaza culturile de varza de vara, telina, ridichi de vara. La sfarsitul lunii aprilie se poate incepe plantatul tomatelor timpurii in camp si se poate semana fasolea de gradina daca temperatura solului se mentine la 10 grade C.