Inghetul, dusmanul plantelor din gradina

Toamna, una dintre cele mai importante sarcini este evitarea deteriorarii plantelor ornamentale de catre inghet.

Atata timp cat solul nu ingheata si de obicei, acest lucru se intampla la sfarsitul lunii noiembrie, mai puteti planta in gradina pomi, plante perene si arbusti. Pe masura ce frunzele plantelor cad, plantele se pot concentra pe inradacinare. Plantele mai mici sau sensibile la inghet plantate toamna trebuie acoperite cu paie sau cu mulci din scoarta de pin.

Florile sensibile la inghet cultivate in containere sau ghivece, cum ar fi lavanda si hortensiile, trebuie pastrate la temperaturi intre 0-5 grade Celsius si udate ocazional, pentru a preveni uscarea lor. Pentru a creste toleranta plantelor la frig, se recomanda sa le udati de 1-2 ori inainte de iernare cu un ingrasamant cu continut ridicat potasiu, de exemplu Plantafol 5.15.45, care contine 1 g de potasiu/litru de ingrasamant.

Adaptati intotdeauna nutrientii la perioada de dezvoltare a plantelor, chiar si toamna. Cat timp planta este inca mica, puteti folosi o cantitate mai redusa de fertilizati, dar pe masura ce aceasta creste, puteti adauga o cantitate mai mare, respectiv 1g NPK/litru - 2g NPK/litru. Sistemul radicular al florilor proaspat plantate poate fi intarit cu fosfor Plantafol 10.54.10 si prin irigare cu Radifarm.


 


Cautare