Instructiuni de folosire a unui motoferastrau

Motoferastraul se foloseste in gospodarie sau in mediile profesionale pentru taierea lemnelor. Acesta poate fi folosit pentru doborarea arborilor, curatarea copacilor sau taierea lemnelor in gospodarie. Indiferent daca doriti sa achizitionati cel mai bun motoferastrau pentru lucrari profesionale sau ati ales unul cu o putere mai mica pe care sa il folositi in gospodarie trebuie sa stiti cum sa il utilizati in conditii de siguranta. 

 

Inainte de a porni utilajul trebuie facute niste verificari. Primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa actionati frana de lant, impingand aparatoarea frontala. Pentru o pornire in siguranta aparatoarea de sina se scoate intotdeanua.

In cazul in care aveti un motoferastrau care are:

  • supapa de decompresie - trebuie sa o apasati pentru ca motorul sa porneasca usor.

  • pompa de combustibil - trebuie sa o apasati pentru a reduce numarul de curse de demarare, astfel motorul va porni usor.

In continuare, trebuie sa actionati blocajul manetei de acceleratie si sa apasati pana la capat arborele de comanda pentru a-l aduce pe soc.

Pentru a porni motoferastraul in mod corespunzator acesta trebuie asezat pe o suprafata dreapta, astfel incat garnitura de taiere sa nu intre in contact cu solul si sa se toceasca. Cu mana stanga trebuie sa tineti manerul tubular, iar cu mana dreapta trebuie sa actionati manerul demarator.

Actionati manerul demarator de mai multe ori pentru ca motorul sa se porneasca scurt, ca mai apoi sa se opreasca. Urmatorul pas este deschiderea socului cu o treapta in sus prin miscarea arborelui de comanda, actionarea manerului demarator din nou, pana cand se porneste motorul.

Dupa ce motorul este pornit, maneta de acceleratie se ruleaza cu degetul aratator, arborele de comanda sarind in pozitia de mers in gol. Acum, motoferastraul poate fi ridicat incet de la sol fara a fi atinsa maneta de acceleratie. Frana de lant poate fi eliberata, dar fara a da drumul la manerul tubular din mana stanga. In aceasta pozitie motoferastraul poate fi folosit, lantul fiind liber si putand rula pe sina.

Inainte de a incepe lucrul mai este un singur aspect de verificat: ungerea lantului prin ridicarea drujbei la lumina si accelerarea acesteia. Daca se vede ulei de lubrifiere, atunci ungerea este totala si puteti incepe sa lucrati.

Dupa ce ati reusit sa porniti drujba, daca ati achizitionat un model nou, trebuie sa ii faceti rodajul. Este recomandat ca rodajul sa fie facut cu sarcini usoare, prin taierea lemnelor de mici dimensiuni, pentru a nu forta aparatul.

 Acestea sunt doar cateva directii pe care sa le folositi atunci cand ati achizitionat un motoferastrau. Daca nu ati achizitionat inca unul si doriti sa lucrati cu un astfel de aparat, big.store.ro va pune la dispozitie o gama variata de modele, atat pentru lucrul casnic cat si pentru cel profesional la acest link: https://big.store.ro/collections/motoferastraie. In acelasi timp, pentru orice sfaturi sau nelamuriri puteti folosi mereu adresele de email sau numerele de telefon de pe site. 

 


Cautare