
In Franta, fiecare mare oraş are o "centură verde", formate din mici ferme care alimenteaza marile piete din oraş.
Deşi sunt mai putine ferme mici in Franta decat la noi, produsele acestora sunt foarte cautate de catre francezi in pietele agricole.
In jurul fiecarui oras exista comunitati solide de mici fermieri care formeaza o agricultura locala puternica.
Datorita parteneriatului cu consumatorii, multe ferme din centura verde s-au extins si au devenit performante. Astfel foarte multi fermieri francezi si-au facut sere pentru a nu le fi afectata recolta de contitiile climatice. Astfel parteneriatul incepe devreme in primavara, dureza o perioada mai lunga si ofera o gama mai diversificata de legume si fructe (capsuni, etc).
Fermele franceze nu prea mai fac fata cererii din partea consumatorilor de la orase, asa ca se intocmesc liste de asteptare.
Familiile de consumatori francezi vin cu mare placere sa isi ridice cosul cu produse agroalimentare direct de al ferma, chiar daca locuiesc la zeci de kilometri departare. Francezii sunt curiosi sa vada cum evolueaza recolta, cum arata alimentele pe care le vor primi in perioada ce urmeaza. Si sunt foarte atasati de program.
Cosul saptamanal pe care familiile de consumatori francezi il primesc contine aproape 30 de produse diferite, de la rosii, castraveti, ardei, la vinete, fasole verde, gulii, verdeturi si pepeni, dar si lactate, carne, oua si miere. Produsele din cos sunt in mare parte ecologice, aceasta fiind una din conditiile pe care fermierii implicati in proiect trebuie sa le indeplineasca. Pretul unui astfel de cos variaza intre 27 si 60 de lei.