
Grupul de Salvare Agricola Locala reprezinta un parteneriat al producatorilor agricoli locali care se implica in fiecare etapa a lantului de productie agro-alimentar.
Prima etapa – Aprovizionarea si producerea de seminte, material saditor si animale de prasila. In acesta etapa se vor organiza: pepinierele, loturile semincere, fermele de crestere a animalelor de prasile. Productia acestor ferme se va valorifica la nivel local iar surplus va merge spre valorificare la intern si extern.
Etapa a doua – Cercetare, ameliorare, inovare in vegetal si sector zootehnic. Scopul acestei etape din parteneriat este acela de a dezvolta si raspandi noi soiuri de plante, rase de animale si tehnici inovatoare agricole.
Etapa a treia -Faza de productie agricola. Se vor implica fermieri in aplicarea corespunzatoare a verigilor tehnologice de productie, in intrajutorare pentru aprovizionare si efectuare de servicii agricole. Fermierii vor fi organizati in comitete agricole profesionale pe culturi si specii de animale.
Etapa a patra -colectarea, sortarea, ambalarea, depozitarea si procesarea primara. Se vor constitui grupuri de producatori pentru colectarea si depozitarea productie in mod calitativ superior.
Etapa finala – vanzarea produsul finit. Constituirea unei asociatii de marketing pentru distribuirea pe plan intern si la export a productiei agricole locale, inclusiv promovarea productiei prin targuri, expozitii si pagina online, reprezinta etapa finala a lantului de productie agroalimentar.
Articole similare:
http://www.youtube.com/watch?v=kIlLX5cH_xU&feature=relmfu