Pomelo, regele fructelor

Pomelo (Citrus maxima sau Citrus grandis) este cel mai mare fruct citric avand o lungime de pana la 20 cm si o greutate cuprinsa intre 1 si 8 kg.

Coaja are o culoare galben verzuie, iar pulpa in interior seamana cu cea a grapefruitului alb cu deosebirea ca este mai putin zemoasa dar mult mai aromata. Pomelo prin continutul sau de vitamine ajuta la prevenirea unor imbolnaviri, dar poate fi folosit si ca remediu în tratarea diferselor afectiuni de care suferim. Pomelo este foarte bogat în vitamina C (o jumatate de fruct contine 2/3 din necesarul zilnic), vitamina P, B3, B5, biotina, acid folic, provitamina A, calciu, magneziu, potasiu si alte minerale. Se recomanda consumul sau zilnic, fie ca desert, fie ca mic dejun.

Beneficii consumului de Pomelo sunt: stimuleaza sistemul imunitar; efect antioxidant, elimna radicalii liberi; stimuleaza secretiile digestive; ajuta la eliminarea toxinelor din organism; contribuie la reducerea colesterolului; favorizeaza absorbtia fierului în intestin; activeaza acidul folic; are un rol important în producerea hormonilor de catre glandele suprarenale; curata ficatul; tonifica vasele capilare; determina incetinirea arterosclerozei; poate fi un remediu in cazul infectiilor virale si bacteriene; insoteste cu succes tratamentul pentru glaucom, diabet,etc; franeaza procesul de imbatraire; intareste oasele, creste rezistenta organismului; reduce stresul si oboseala; scade riscul aparitiei cariilor, etc .

 

 


Cautare