Salata de fenicul

Feniculul se cultiva ca leguma pentru bulbul carnos folosit la pregatirea unor salate dietetice delicioase.

Ingrediente: 2 feniculi, taiati in felii subțiri; 5-7 ridichi taiate in felii subțiri.

Pentru dressing: 1 lingura de mustar; 2 linguri smantana; 1 eșalotă (ceapa mica) tăiată cubulețe subțiri; 1 coaja de la o lamaie; o mână de mărar; 2 linguri ulei de masline; 2-3 linguri de apă; sare si piper.

Amestecați bine toate ingredientele dressingului, pentru a se combina! Mai adauga putina apa daca este necesar pentru a dilata sosul. Legumele încercați să le tăiați cât mai subțiri posibil! Dupa ce amestecati dressingul cu legumele, terminați cu puțină coajă de lămâie și mărar deasupra! (Se poate folosi si smantana pe baza de plante, pentru cei ce prefera salata vegan.)

 

 


Cautare