Agar este un gel extras dintr-o alga sub forma de pulbere, care ajuns in organism, absoarbe lichidele si isi mareste volumul, captand grasimile si zaharurile.
Gelul nu e digerat de organism, ci eliminat cu grasimi si zaharuri cu tot. Cantitatea optima pentru un om este de 3 g pe zi. Se poate folosi la supe si sosuri. Agar este o substanta comestibila folosita ca aliment in dieta vegane. Din Agar, ca agent de ingrosare, putem face racitura vegetariana, gelatina pentru dulciuri, fructe conservate si alte deserturi. Agar-Agar contine calciu, iod, fosfor si fier. Nu are calorii, grasimi, carbohidrati sau zahar, dar contine pana la 80% fibre.
Agar-Agar absoarbe imediat glucoza si putem preveni stocarea in organism a grasimilor sau a zaharului in exces. Agar controleaza nivelul de colesterol din sange si actioneaza ca un laxativ, rezolvand o serie de probleme digestive, ficat lenes, constipatie, tranzit intestinal lent, eliminarea toxinelor. Agar-Agar se comercializeaza sub forma de fulgi, pudra sau granule. Regula generala este sa folosim o lingura de Agar fulgi la o cana de lichid (250 ml), sau o lingurita de Agar pudra pentru aceeasi cantitate de lichid.