Efectul alimentelor ecologice asupra sanatatii

Prin consumul de fructe si legume stropite cu pesticide, in organismul nostru patrund substante care produc alergii, eczeme, tulburari digestive si chiar cancer. Pentru a ne proteja de acestea trebuie sa consumam alimente certificate ecologic.

Alimentele certificate ecologic, sunt singurele care nu sunt tratate cu chimicale nocive si nu sunt modificate genetic. In plus, certificarea lor implica un control riguros in toate fazele de productie, garantandu-ne faptul ca vom consuma exact ceea ce e trecut pe eticheta si nimic nesanatos.

Pentru a proteja legumele si fructele de atacul daunatorilor, producatorii care practica agricultura conventionala folosesc numeroase pesticide. Rezultatul este ca mare parte dintre acestea ajung in corpul nostru prin ingerare. Unele dintre acestea, cum sunt organofosfatii, substante minerale artificiale, etc., produc alergii, tulburari digestive si boli. Cel mai bun mod de a ne feri de ele, este de a evita consumul de alimente stropite cu pesticide.

O familie din Suedia nu consuma alimente ecologice deloc, deoarece costau mai mult decat alimentele conventionale. Au decis cu totii, ca in urmatoarele doua saptamani sa manance numai ecologic si sa masoare efectul experimentului. Inainte de a incepe, au oferit probe de urina. Nu au fost prea fericiti cand au descoperit ca au consumat alimente contaminate cu pesticide, si ca aceste substante chimice s-au stabilit in corp. De aceea au curatat dulapurile de alimente conventionale si au trecut la consumul celor ecologice pentru urmatoarele 2 saptamani. La sfarsitul experimentului, au oferit probe de urina si au descoperit ca aproape toate urmele de pesticide au disparut complet.

 

 


Cautare