Maioneza vegetala

Maioneza vegetala, spre deosebire de maioneza cu ou, nu are colesterol si ajuta la detoxifierea organismului.

Reteta de maioneza vegetala se compune din 100 grame caju, suc de la o lamaie, fulgi de drojdie inactiva si ulei dupa gust. Caju va fi tinut cu cateva ore inainte in apa, apoi clatim si scurgem apa. Uleiul poate fi de masline, rapita sau cocos. Toate ingredientele sunt puse intr-un blender cu viteza mare.

Nucile caju sunt bogate in proteine, grasimi sanatoase si antioxidanti. Contin fier (20%), fosfor, magneziu, cupru, zinc, seleniu. Fierul transportă nutrientii si oxigenul in sange, magneziul, fosforul si potasiul actioneaza ca niște electroliti, iar zincul crește imunitatea. Caju crud are un efect benefic asupra sistemului cardiovascular, iar continutul in substante minerale are efect de protectie asupra sistemului osos, asupra parului si pielii.

Nucile de caju sunt fructele unui copac originar din Brazilia.

 


Cautare