Varza Kale este o leguma foarte apreciata pentru beneficiile sale pentru sanatate.
Aceasta leguma plina de nutrienti este delicioasa ca salata, fiarta, la gratar, simpla sau combinata cu ulei de masline, sare, piper si lamaie.
Kale este bogata in vitamine si minerale. Contine o cantitate extrem de mare de Vitamina K si este o sursa de proteine, flavonoide si fibre. Kale contine mult mai mult fier decat carnea de vita si mai mult calciu decat produsele lactate. In varza Kale intalnim peste 45 de substanţe cu efect antioxidant.
Contine compusi sulfurici ce sustin procesul de detoxifiere a organismului, iar Omega 3 si vitamina K au efecte antiinflamatoare. Prin continutul de fibre sprijina sistemul cardiovascular si ajuta la scaderea colesterolului.
Varza Kale consumata singura sau cu alte legume ajuta foarte mult digestia. Se poate consuma sub forma de sote, inabusita, fiarta, sau sub forma de suc in combinatie cu alte legume si fructe. Exista varietati diferite de varza Kale: Palmier, Rosie si Creata. Varza kale poate fi congelata, iar dupa decongelare devine mai dulceaga.