10 tendinte alimentare de top in 2016

Expertii de produse Whole Foods Market au identificate 10 tendinte alimentare de top pentru anul 2016.

De la mirodeniile din lumea veche pana la noile tendinte de aprovizionare, prognoza din anul 2016 acopera mai multe domenii culinare care ne vor supune la urmatoarele provocari:

Preparate artizanale din carne, somn si fructe de mare;

Bauturi in cutii de aluminiu usor de racit, la iarba verde;

Alimente pe baza de plante, precum quinoa, si alimente crude (wegan);

Mai multe alimente fermentate si probiotice precum kimchi (muraturi picante) sau gochujang (sos iute);

Mai multe alimente non-OMG (oferta mare dealimente ecologice);

Mai multe lactate si carne de vitele crescute pe pasune;

Mai multe alimente deshidratate (brocolii deshidratate, chips-uri de pastarnac, etc);

Mai multe retete artizanale de ciocolata, precum prajitura din menta (Seely's Mint Patties);

Mai multa faina alternativa (din nuci, naut, etc);

Mai multe aventuri in "Lumea Veche" a aromelor, precum mustarul dulce Sabi, alunele caju, sau reteta de tacos corean.

 

 


Cautare