Efectele benefice ale painii negre cu secara

Painea cu secara este mai bogata in fibre decat painea alba, ceea ce duce la accelerarea tranzitului intestinal si o face una dintre solutiile naturale pentru combaterea constipatiei.

Painea cu secara reduce colesterolul si este recomandata persoanelor cu probleme cardiovasculare, celor cu cazuri de hipercolesterolemie in familie, persoanelor care sufera de diabet, dar si celor care vor sa adopte o alimentatie sanatoasa.

Painea neagra are un efect benefici in echilibrarea metabolismului, fiind o sursa naturala de vitamine, minerale si fibre alimentare. Avantajele consumului de paine neagra constau intr-un aport crescut de fibre alimentare, vitamine (B1, B2, B6, E) si minerale (magneziu, fosfor, calciu si potasiu). Este recomandata pentru orice regim alimentar echilibrat si in tratamentul obezitatii, deoarece este mai saraca în calorii (aproximativ 218 calorii la 100 g).

Datorita continutului crescut de fibre ajuta la detoxifierea organismului, painea neagra previne cancerul tubului digestiv, combate colita, balonarea si ajuta la tratarea bolilor de piele. De asemenea, prin continutul crescut de minerale si vitamine, are efecte pozitive în ateroscleroza si cardiopatii ischemice.

 


Cautare