Stafidele o sursa deosebita de sanatate

Stafidele sunt o alternativa sanatoasa la dulciuri si un aliat incredibil de puternic al organismului.

Stafidele consumate zilnic sunt un adevarat "pansament" pentru stomac, deoarece acestea contin o cantitate mare de fibre si ajuta la reglarea tranzitului intestinal.

Ele sunt resurse importante de potasiu si magneziu, ajutand la reducerea aciditatii gastrice si a eliminarii toxinelor din orgasnism, prevenindu-se astfel riscul de boli precum artrita, guta, pietrele la rinichi sau bolile cardiace.

Continutul bogat de fier si complexul de vitamina B pe care il contin stafidele ajuta la ameliorarea anemiei, iar cuprul stimuleaza producerea de celule rosii din sange, celule cu rol extrem de important, si anume cel de a transporta oxigenul catre tesuturi.

Un antioxidant numit catehina prezent in stafide ajuta la protejarea impotriva actiunii nocive a radicalilor liberi, care pot provoca tumori si cancer de colon.

Stafidele detin fitonutrienti polifenolici, cunoscuti ca si antioxidanti cu efect antiinflamator. De asemenea, acestia au proprietati antibacteriene si ajută la reducerea febrei si distrugerea bacteriilor si virusurilor, astfel incat ne protejeaza de raceli sau alte viroze respiratorii, prin intarirea sistemului imunitar.

Nu in ultimul rand, consumul de stafide este indicat si pentru intarirea iubirii intre tinerii casatoriti. Exista o practica straveche, in India, unde mirilor le este oferita o cana cu lapte, stafide si sofran in noaptea nuntii.

 


Cautare