Ridichea neagra este o leguma care se consuma mai putin, cu toate ca poseda numeroase beneficii si calitati terapeutice asupra starii de sanatate.
Ridichea neagra este frecvent folosita in tratamente si medicina populara pentru a trata accesele de tuse, in special la copii. Nutritionistii o recomanda mai ales in dietele de sezon rece, deoarece contine antioxidanti eficienti impotriva racelii si gripei, dar benficiile sale nu se opresc aici.
Astfel, acesta poate fi folosita cu succes in urmatoarele afectiuni: bronsita cronica si astm; afectiuni respiratorii; afectiuni hepatice; afectiuni renale; alergii; colica biliara; constipatie, diaree, balonare, dureri abdominale; eczeme; guta; reumatism cronic; tensiune arteriala, etc.
O salata perfecta in acest sezon de viroze si raceli este cea din ridichea, ceapa si mar. Salata este foarte gustoasa, un pic dulce de la mere, si merge perfect cu peste si garnitura de cartofi. Ingredinete: un mar, o ceapa, o ridiche neagra; 3 linguri de ulei de floarea soarelui; 2 linguri de otet; jumate de lingurita de sare. Se spala si se curata ridichea, ceapa si marul. Se da ridichea pe razatoare si apoi marul iar ceapa se taie fidea subtire. Se pune uleiul, sarea si otetul, se amesteca bine. Se serveste imediat.