Tratament naturist cu supa de oase

Unul din motivele pentru care avem probleme de sanatate este acela ca nu mai gatit mancaruri din oasele si cartilajele animalelor, ci doar din carne.

De-a lungul timpului oasele au fost mereu la loc de cinste, in alimenatia oamenilor, care stiau ca sanatatea incheieturilor lor depindeau de gelatina (rezultata din colagen), aflata in ligamentele, tendoanele si extremitatile oaselor de la animale. Consumand zeama de oase, strabunii nostrii hraneau toate zonele ce aveau nevoie de colagen si nu mai schiopatau. Odata ajunse in organism, substantele, din zeama de oase, stiau exact unde sa se duca si ce sa repare.

Colagenul nu este folosit doar incheieturilor si oaselor, ci si parului, pielii, arterelor si altor parti din organism, ceea ce inseamna ca zeama de oase este echivalentul unui tratament de intinerire. De asemenea calciul, magneziul, potasiul si alte minerale valoroase din oase, cartilaje, maduva si legumele ce li se alatura, vor fi usor recunoscute si asimilate de organismul nostru. Persoanele care care fac sport sau lucreaza munci grele, vor inlocui usor electrolitii pierduti prin transpiratie, consumand zeama de oase. Cei cu intoleranta la lactoza pot consuma zeama de oase pentru calciu si in special zeama din cap de peste care este si o sursa importanta de iod, pentru glanda tiroida. De asemenea, gelatina face ca alimentele gatite sa fie mult mai usor de asimilat. Gelatina este extrem de eficienta in tratarea problemelor digestive, de hiperaciditate, colita, inflamatii ale colonului.

In trecut, zeama de oase de pui era folosita ca remediu impotriva racelilor si a astmului. Zeama de oase este de asemenea utila in prevenirea multor infectii, precum si in ameliorarea simptomelor lor. Zeama de oase de pui contine o substanta care ajuta la repararea intestinului subtire (care este strans legat de sistemul nervos). Astfel zeama de oase de pui vindeca nervii, inbunatateste digestia, reduce alergiile, relaxeaza si vitalizeaza. Copiii se vor bucura de oase si incheieturi sanatoase, de o digestie buna si vor fi mai feriti de raceli si infectii daca li se da in mod frecvent zeama de oase. Inca de 2000 de ani gelatina era folosita in China si Japonia pentru oprirea hemoragiilor iar in 1759 un autor anonim din Nuremberg, scria ca gelatina era folosita in cazuri de dezinterie precum si pentru revigorarea persoanelor bolnave. Raciturile de pui sau de porc au fost dintotdeauna foarte apreciate in bucataria traditionala romaneasca.

 

 


Cautare