Dieta cu cirese

Ciresele sunt recomandate in mod special persoanelor care sufera de reumatism, guta, constipatie, litiaza biliara si renala.

Continutul mare de apa din cirese, permite oricui sa consume orice cantitate doreste din aceste fructe cu un continut redus de calorii si grasimi, fara sa se ingrase. Cercetarile au demonstrat ca prezenta unui volum ridicat de apa in organism amplifica nivelul de energie si ajuta la stimularea activitatii metabolismului. Pe de alta parte, daca ciresele sunt incluse intr-o dieta de slabire, rezultatele se vor vedea in scurt timp, dar va fi necesar consumul in cantitati relativ mari pentru eliminarea toxinelor din organism. In afara efectului de scadere al numarului de kilograme, consumul de cirese induce si o stare de relaxare pe parcursul intregii zile; in plus, prin continutul lor, ciresele confera suplete si fermitate pielii.

Cura cu cireste are efecte remarcabile. Dimineata, pe stomacul gol se consuma o cantitate de minim 100g de cirese. Cantitatea se creste treptat, astfel incat la sfarsitul celei de-a treia saptamani se ajunge la 500g de cirese. Alaturi de acestea, nu se vor manca alte produse alimentare. In timpul curei cu cirese este recomandat sa nu fie incluse in mesele zilnice grasimi animale, zahar rafinat sau alcool. Pranzul si cina vor fi usoare, pentru ca efectele sa fie pozitive. Dieta pe baza de cirese este recomandata nu doar pentru slabire ci si in scop medical persoanelor care sufera de boli hepatice, care prezinta un nivel scazut de minerale, care se confrunta cu o starea avansata de oboseala, persoanelor anemice, adultilor si copiilor care prezinta deficit de dezvoltare sau crestere. De asemenea, medicina moderna recunoaste efectul sedativ al acestui fruct.

Ciresele stimuleaza si sustin imunitatea naturala a organismului si regleaza functia sistemului digestiv, prin continutul ridicat de antioxidanti care lupta impotriva radicalilor liberi. S-a dovedit ca deteriorarea celulelor, in urma actiunii radicalilor liberi, accelereaza procesul de imbatranire. Gratie continutului ridicat de potasiu, aceste fructe au un efect diuretic excelent. Pentru ca sunt bogate in provitamina A, ciresele contribuie la cresterea acuitatii vizuale. Dupa varsta de 40 de ani, unele persoane pot suferi de acidoza si alcaloza, responsabile de imbatranirea prematura. Prin actiunea de reechilibrare a pH-ului din sange, ciresele diminueaza efectele acestor tulburari. Gustul dulce al cireselor este oferit de fructoza care este pefect asimilata de diabetici.

 


Cautare