Nu exista sarbatori de iarna fara miros de scortisoara, caci de la aroma pe care o da vinului fiert si pana la mirosul placut din prajituri ne insoteste in aceasta perioada.
Cu toate acestea ea este si un remediu extrem de eficient impotriva frigului si imbunatateste circulatia periferica la cei care au mereu picioarele reci.
Principalele beneficii ale scortisoarei sunt:
-
studiile de data recenta arata ca o jumatate de lingurita de praf de scortisoara consumta in fiecare zi scade nivelul colesterolului rau din sange;
-
diabeticii de tip 2 ar trebui sa se uite cu mai mult respect la acest condiment, pentruca consumat constant, regleaza nivelul de zahar din sange, imbunatatind calitatea vietii;
-
un studiu publicat de cercetatorii americani releva fapte imbucuratoare despre influenta scortisoarei asupra celulelor canceroase pe care le impiedica sa se dezvolte;
-
o lingura cu miere de albine, amestecata cu o jumatate de lingurita cu pudra de scortisoara, consumata zilnic vreme de o saptamana, imbunatateste considerabil starea bolnavilor de artrita, calmand durerile provocate de aceasta afectiune;
-
adaugata pe post de condiment in dulciuri sau amestecata in ceai, scortiosara impiedica dezvoltarea bacteriilor in organism, actionand precum un antiseptic;
-
infuzia de scortiosara folosita pentru inhalatii este recomandat pentru imbunatatirea tonusului mental si a memoriei;
-
scortisoara regleaza apetitul alimentar, fiind recomandat celor cu probleme de greutate, cat si celor care din contra vor sa mai adauge cateva kilograme in plus;
-
scortisoara reduce presiunea sanguina, are fecte benefice asupra sistemului nervos, calmeaza spasmele digestive si induce o stare de caldura pe timpul racelii.