Cura de piersici

Piersicile au un gust dulce, aromat, sunt zemoase, deosebit de gustoase si hidrateaza organismul (87% din continut este apa).

Mai mult, acestea reprezinta o sursa bogata de vitamine si minerale, cu importante proprietati terapeutice. Piersicile au un continut mare de vitamina C si provitamina A, vitaminele B3, B5 si E. Acestea mai au in componenta lor fier, magneziu, fosfor, zinc, iod, potasiu si seleniu. Contin, de asemenea, cantitati deloc neglijabile de fitonutrienti, antioxidanti si carotenoizi, fibre. Beneficii. Principalele actiuni terapeutice ale piersicilor sunt: energizante; stimuleaza apetitul si secretia sucurilor gastrice si biliare; diuretice si laxative; ajuta la echilibrarea sistemului nervos si intarirea imunitatii organismului. Datorita constituentilor sai, piersica poate fi de un real beneficiu in cazul persoanelor astenice, slabite, fara pofta de mancare, a celor aflate in convalescenta sau care prezinta stari depresive.

Efecte curative. Datorita continutului bogat de fibre, consumul regulat de piersici este de un real ajutor persoanelor care au probleme digestive, avand un tranzit intestinal lenes. Acestea inlatura constipatia si favorizeaza digestia, cu efect favorabil si in caz de hemoroizi. Piersicile au efecte benefice si in cazurile de litiaza urinara, reumatism, guta, datorita actiunii lor diuretice-depurative. Antioxidantii inactiveaza radicalii liberi si mentin integritatea celulei. De aceea, piersica este un aliat in lupta pentru prevenirea cancerului si a unor afectiuni cardiovasculare. Tot datorita proprietatilor sale antioxidante, piersica intarzie procesul de imbatranire si ajuta la mentinerea stralucirii si tineretii tenului. Cum le consumam? Intern, piersicile se pot consuma: Crude cu coaja, dupa o spalare sub jetul de apa. Se recomanda consumul a trei-patru piersici dimineata, in loc de micul dejun, cateva zile la rand. O astfel de cura este indicata pentru stimularea functiilor digestive si mentinerea alcalinitatii sangelui. Sub forma de suc proaspat (1-2 cesti intre mese sau dimineata pe stomacul gol), compot sau fructe confiate.

 


Cautare