Top al celor mai in voga alimente pentru diete

Joy Bauer, cunoscut nutritionist american, a facut un top al celor mai in voga alimente pentru diete, cure si regimuri de slabit.

Varza de Bruxelles. Leguma anului. 6 verze contin doar 35 de calorii si ofera 4g de fibre. Le puteti praji (stropiti-le cu ulei si condimentati-le cu sare si piper); sunt crocante si foarte gustoase. Varza de Bruxelles este, de asemenea, bogata in compusi care lupta impotriva cancerului ai au capacitatea de a imbunatati memoria. Cu aceasta leguma nu puteti da gres.

Semintele de dovleac. Sunt vedetele anului 2013, iar producatorii alimentari le adauga la tot felul de preparate: biscuiti, cereale, paine, covrigi si chiar prajituri. Semintele de dovleac contin cele mai sanatoase grasimi, proteine​​, fibre, dar si o serie de vitamine si minerale. Ele sunt deosebit de bogate in fier, care ajuta celulele sa furnizeze oxigen in corp, si in magneziu, care ajuta la mentinerea oaselor puternice. Semintele de dovleac sunt, de asemenea, una dintre cele mai bune surse alimentare de zinc, un mineral care joaca un rol vital in imunitate, la vindecarea ranilor si la sanatatea pielii. Puteti presara miez de seminte in iaurt, branza de vaci, lapte si salata de fructe. Semintele de Chia. Aceste seminte sunt deosebit de bogate in Omega-3, la fel ca semintele de in. Semintele Chia contin mai multe fibre si calciu decat inul. Le puteti gasi in magazinele naturiste sau bio de pe internet si le puteti folosi la fel ca pe celelalte seminte sau nuci macinate, cu cereale, in iaurt sau branza de vaci, sau amestecate in sosuri. Spre deosebire de in, nu trebuie sa le pisati deoarece acestea sunt in intregime asimilabile.

Alimente… negre In domeniul nutritiei, negru este noul maro. Quinoa negru, orez negru, lintea neagra sunt foarte la moda anul aceasta, iar culoarea lor neobisnuita ofera mult mai mult decat doar intrigi. Aceste boabe obtin nuanta intunecata de la concentratia ridicate de antociani, aceiasi antioxidanti pe care ii gasim in afine, prune si cirese. Antocianii sunt compusi puternici care lupta impotriva cancerului si care imbunatatesc memoria. Boabele de linte neagra sunt ca niste mici margele, asemanatoare caviarului, bogate in proteine ​​si fibre ca toate soiurile de linte. Doar 80 g de linte neagra gatita contin 12 g de proteine ​​si 9 g de fibre, ceea ce face alimentul perfect pentru o cura de slabire rapida. Kefirul. Kefirul este o bautura din lapte fermentat, cu gust acrisor. O cana cu kefir fara grasime are 90 de calorii si ofera 11g de proteine ​​de inalta calitate, dar si 30% din necesarul zilnic de calciu. Daca veti bea kefir in 2013 veti fi imuni la infectii, alergii si eczeme. Foarte important mai ales pentru doamne si domnisoare, kefirul incetineste procesul de imbatranire.

 


Cautare