In sezonul rece, trebuie sa faceti o buna alegere a alimentelor pentru fiecare masa si in fiecare zi. Urmatoarele legume si fructe nu trebuie sa lipseasca din meniul zilnic.
USTUROIUL stimuleaza sistemul imunitar si reduce colesterolul. STRUGURII, un antioxidant puternic, protejeaza inima si este bun pentru circulatie. CEAPA stabilizeaza zaharurile din sange si ajuta la reducerea riscului de boli de inima. SFECLA ROSIE consolideaza sangele prin construirea de celule rosii si lupta cu infectiile. MORCOVII, buni pentru dinti, oase si par, imbunatateste starea pielii si a ridurilor. FENICULUL usureaza retentia lichidelor si reduce balonarile. MIEREA lupta cu bacteriile, calmeaza gatul, tusele, racelile si infectiile respiratorii, amelioreaza durerile de stomac. AFINELE sunt bune ca antioxidant si sunt anti-inflamatori pentru piele.
BROCCOLI sunt bogate in nutrienti si antioxidanti, bune pentru sistemul digestiv si ficat. SPANACUL poate ajuta in reducerea degenerescentei maculare legate de varsta (boala oculara) si regleaza tensiunea arteriala. TOMATELE un antioxidant puternic, reduce inflamatia ficatului, si este unul dintre putinele alimente care nu pare sa-si piarda potenta prin gatit. Rosiile conservate sunt la fel de bune ca si cele proaspete. NASTURELUL sterge si curata plamanii si sistemul respirator, bun pentru dinti, piele, oase, muschi, inima si sistemul nervos, si ofera multa energie. VARZA poate reduce riscul de cancer si imbunatateste digestia, lupta impotriva bacteriilor, tonifica ficatul si stimuleaza imunitatea.